Kedilerimiz için nerelerden mama alabiliriz?

Merhaba arkadaşlar.İlk makalemizde kedimiz için nereden mama alabileceğimiz konusunu işleyeceğiz.

Başlayalım ! :)

PETSHOPLARDAKİ AÇIK MAMALAR : Bu mamalar kaliteli olabileceği gibi kedimize asla vermememiz gereken mama grubundan da olabilir.Benim tavsiyem,eğer petshopcuya güveniyorsanız ve mamanın taze olduğundan eminseniz bu mamalardan alabilirsiniz.Ama kedinizde bir sağlık sorunu olursa mamayı kullanmayın.

TAVSİYE DERECESİ : 2/5

 

MARKETLERDE SATILAN MAMALAR : Asla kullanmamamız gereken ve market maması diye adlandırdığımız ucuz,kalitesiz,sağlıksız mamalar.Kedimizde çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilirler.Ayrıca bağımlılık yaparlar.

TAVSİYE DERECESİ : 0/5

 

VETERİNERDE SATILAN VE VETERİNERİMİN ISRARLA ÖNERDİĞİ MAMALAR : En kafa karıştıranı budur sanırım.Veteriner ne yapar? Hayvan iyileştirir.E o zaman neden kedimin sağlığını bozacak mama vermeye çalışsın ki? Ama işler öyle değil.Mama firmaları ve veterinerler anlaşma yaparlar.Şu mamadan şu kadar sat,sana şu kadar para vereyim diye açıklayabiliriz veteriner-mama firması ilişkisini.Bu mamaları da çok tavsiye etmiyorum,ayrıca çok kazık bir fiyata satacaktır size.

TAVSİYE DERECESİ : 2/5

 

                                                     

 

İNTERNET ÜZERİNDEN SATILAN MAMALAR : İşte benim favorim! Veterineri,marketi petshopu bırakın her şeyinizi internetten alın.(Markette gördüğünüz mamaları internette de görebilirsiniz,almayın :) ) Kedinizin oyuncağı,kumu,maması her şeyi internette daha ucuz,daha kaliteli.Site tavsiyesi ise haytap derneğinin sitesi https://www.haytapshop.com/ öneririm :)

TAVSİYE DERECESİ : 5/5

 

KEDİLİ GÜNLER ! ^.^